Wie ben ik?


Mijn naam is Mijke Bressers, geboren in 1982, mama van twee geweldige zoons, vrouw van een leuke man en woonachtig in Roosendaal.

Kernwoorden die mij beschrijven zijn: creatief, intuïtief, flexibel, initiatiefrijk, sterke verbeeldingskracht, direct, eerlijk, oprecht, eigenwijs, en ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Daarnaast kan ik ook erg lachen om mijn eigen grapjes, is de ochtend niet mijn beste moment, kan ik genieten van samenzijn met lieve vrienden en familie, maar vind ik het af en toe ook heerlijk om alleen te zijn. Ik verslind boeken en houd van lekker eten.

In 2008 ben ik voor het eerst moeder geworden. Op dat moment is ook mijn passie geboren voor het vastleggen van momenten, emoties en het mooiste licht. Na vele cursussen, trainingen en een opleiding om mezelf verder te ontwikkelen is mijn eigen bedrijf ontstaan. In mei 2011 ben ik gestart onder de naam MB-perspectief. In 2015 is dit verandert naar Mijke Bressers fotografie.

Inmiddels ben ik nog meer verslaafd geraakt aan het vinden van het mooiste licht. Ik zie het overal en heb het liefste mijn camera altijd bij me. Ik hou van vintage lenzen, “the golden hour”*, oldtimers en lensflare** en het liefste combineer ik dit met elkaar.


Liefs Mijke

 

*The golden hour: een term uit de fotografie, die de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aangeeft, waarin er meer indirect zonlicht is, waardoor het licht meer rood en zachter is.

 

** Lensflare kan optreden in een foto op het moment dat je tegen het licht in fotografeert of dichtbij een felle lichtbron staat.


Met liefde zet ik mij als vrijwillige fotograaf in voor Stichting Still en Stichting Earlybirds