Het was een bijzondere nacht vol spanning en emoties toen ik om 21.30 het Amphia ziekenhuis in Breda binnenliep.


De weeën kwamen ongeveer om de 5 minuten, en Esmée werd net voorbereid op de ruggenprik. Terwijl de thuisverloskundige het infuus aanlegde, arriveerden er twee verloskundigen van het ziekenhuis voor verdere controles, en op dat moment zat Esmée nog steeds op 3 cm ontsluiting. Esmée had voornamelijk rugweeën, wat best lastig is om op te vangen. Maar Jim en Esmée waren samen een goed op elkaar ingesteld team ❤️

De tekst gaat verder onder de foto's..

Geboortefotografie Breda Geboortefotograaf Roosendaal Zevenbergen
Geboortefotografie Breda Geboortefotograaf Roosendaal Zevenbergen
Geboortefotografie Breda Geboortefotograaf Roosendaal Zevenbergen
Geboortefotografie Breda Geboortefotograaf Roosendaal Zevenbergen

Rond 22.10 werd Esmee opgehaald voor de ruggenprik, waarna de thuisverloskundige afscheid nam en de zorg werd overgedragen aan het ziekenhuispersoneel. Om 22.30 keerde Esmee terug naar de kamer, waar de bloeddruk en hartslag van de baby nauwlettend werden gevolgd, en Esmée even rust kon pakken van de zware rugweeën. Om 23.15 werden opnieuw controles uitgevoerd en werden de vliezen gebroken, wat resulteerde in een ruime 4 cm ontsluiting. Rond 23.45 besloot iedereen nog even te gaan slapen. Omdat de verwachting was dat het nog wel even ging duren, kreeg ik van de lieve verloskundigen van Amphia Breda een stretcher aangeboden in een aparte ruimte om ook even wat slaap te kunnen pakken. Maar om 01.00 kreeg ik een bericht van Jim dat Esmee al 8 cm ontsluiting had bereikt! Het ging plotseling snel, en er was geen tijd meer om te slapen. Gelukkig dat ik niet terug naar huis was gegaan en nog dicht in de buurt was.

Om 1.20 liet Jim me weten dat het moment was aangebroken. De druk werd intenser, en met wat hulp ging Esmee op haar knieën zitten, leunend over het omhoog gezette hoofdeinde.

De tekst gaat verder onder de foto's..


Rond 1.45 werd deze houding te zwaar, en Esmee werd terug op haar rug geholpen om te ontspannen en zich voor te bereiden op de persweeën. Net na 02.00 uur werden de weeën steeds heftiger. Bij de controle had Esmee volledige ontsluiting bereikt, en ze begon langzaam met persen. Ondanks haar harde werk was er na 1,5 uur persen met behulp van weeën opwekkers toch wat extra hulp nodig. Eerst met enkel een knip, maar uiteindelijk, met behulp van een pompje en een krachtige pers, verwelkomden we om 4.55 Alexis in deze wereld.

De tekst gaat verder onder de foto's..

Na de eerste kennismaking mocht de trotse papa de navelstreng doorknippen en werden daarna de eerste controles uitgevoerd bij Alexis.

Na de geboorte blijf ik altijd nog ongeveer 2 uurtjes, want juist die eerste foto’s samen zijn enorm waardevol! Jim ging lekker even buidelen met Alexis, heerlijk huid-op-huid contact. En daarna tijd voor de eerste voeding. En daarna heb ik dit kersverse gezinnetje lekker met rust gelaten. Ze mochten nog 1 nachtje blijven in het ziekenhuis en de volgende ochtend zijn lekker naar huis gegaan.

Ook interesse in een geboortereportage? Neem dan een kijkje op mijn website: www.mijkebressers.nl/geboortefotografie en we kunnen altijd geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen.

Liefs, Mijke